Speciální škola na Kampě po povodních opět zprovoznila své dílny

20. únor 2003

Svobodná speciální škola J. A. Komenského zrekonstruovala dílny na pražské Kampě, které poničila loňská povodeň. Škola pro děti s různým druhem i stupněm postižení, která byla v interiérech zaplavena do výše jednoho metru, obnovila výuku v opravených a nově vybavených dílnách.

Škody na strojích, materiálu a interiéru budovy vyčíslila škola na 600.000 korun. Na jejich odstranění přispěl úřad hlavního města Prahy účelovou dotací přesahující 300.000 korun. Ředitelka školy Jana Vášová poděkovala na dnešní slavnosti i všem dalším domácím a zahraničním donátorům. Při odstraňování škod pomohly škole také nadace Člověk v tísni a Charta 77 i mnoho dobrovolníků. Řezbářská, truhlářská a kovářská dílna slouží k řemeslnému zdokonalení 86 žáků školy a zvyšují šanci na jejich začlenění do společnosti.

V oblasti Kampy, která patřila v Praze mezi místa nejvíce postižená srpnovými povodněmi, pokračují opravy a stavební práce. Rekonstrukce pokračují na budově Sovových mlýnů a mnohých objektech v okolí. Úřad městské části Praha 1 zpracoval projekt na rekonstrukci parku na Kampě, která začne po dokončení protipovodňových zábran na konci příštího roku.

Spustit audio