Spartě se vzdaluje šance na obhajobu titulu. Už jde spíše o přání, přiznává Vácha

19. duben 2015

Fotbalistům Sparty se rozplývá sen o obhajobě mistrovského titulu. Na hřišti zachraňujícího se Liberce prohráli 1:2 a jejich ztráta na ligového lídra z Plzně se může po 24. kole navýšit už na osm bodů. Naděje na zisk trofeje pro vítěze soutěže tak pomalu mizí.

„Neměli jsme to v rukách už před tímhle zápasem, ale teď už jde spíše o přání,“ hodnotí šance Sparty na ligový triumf záložník Lukáš Vácha, který se v Liberci podepsal chybou na polovině hřiště pod vedoucí gól domácích.

Celkově se odehrálo na stadionu u Nisy dramatické, pohledné utkání plné šancí a soubojů. Na trávníku se neustále něco dělo.

Podle gólmana Marka Štěcha, který pražský tým několikrát výrazně podržel, ale Sparta za Slovanem v určitých věcech zaostávala.

„Takhle si titul nezasloužíme. Nebojovali jsme a nebyli jsme aktivní. Šance jsme si sice vytvořili, ale soupeř byl lepší,“ nehledal sparťanský brankář výmluvy.

Premiéra staronového trenéra Sparty Zdeňka Ščasného tak skončila porážkou a jeho mise dotáhnout tým k titulu se notně zkomplikovala už na začátku. Kouče letenských mrzely neproměněné šance i chyby při inkasovaných gólech a také v rozehrávce.

Čtěte také

„Vadilo mi dost věcí. Ve středu hřiště jsme měli dost nevynucených ztrát, bylo to hodně hektické, chtělo to více klidu. Pro diváka šlo o zajímavý zápas, pro nás, bohužel, se špatným koncem,“ hodnotil prohrané utkání Zdeněk Ščasný.

Po svém týmu ale zkušený kouč i nadále chce, aby se koncentroval pouze na sebe a svoje výkony.

Zdeněk Ščasný zahájil své druhé trenérské angažmá na Spartě porážkou
autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio