Spartě pomohl Kadeřábkův návrat. Zaváhání Plzně jsme měli v hlavě, přiznává

27. duben 2015

Fotbalista Pavel Kadeřábek se po zranění znovu objevil v sestavě Sparty. A hned dokázal, jak klíčovým hráčem je pro pražský tým. Třemi gólovými asistencemi pomohl k výhře nad Brnem 4:0. A také k tomu, že na lídra Synot ligy, Plzeň, ztrácí Sparta po 25. kole jen tři body.

„V hlavách jsme to měli. Věděli jsme, že Plzeň dva zápasy nezvládla, že se na ní můžeme dotáhnout na 3 body. Myslím, že se to povedlo jak předvedeným výkonem, tak výsledkem, pochvaloval si pravý obránce Pavel Kadeřábek, který nehrál od začátku března kvůli zranění kolena.

Sparta za beka marně hledala v kádru alternativu, ale teď už je český reprezentant zpátky. Kromě bránění znovu neúnavně podporoval rychlými výpady po lajně ofenzivu pražského týmu a byl hned jedním z nejlepších hráčů zápasu.

„Snažil jsem se navázat na práci, kterou jsem předváděl předtím, snad se mi to povedlo,“ zůstal skromný 23letý Kadeřábek, který se přihrávkami podílel na třech gólech ze čtyř, které Sparta Zbrojovce vstřelila.

„Samozřejmě podal vynikající výkon, naprosto suverénní. Pro způsob hry, který tady je, je strašně důležitý,“ nezastírá sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

„Tím jeho výkonem ukázal, proč nám tak chyběl a proč bylo dobře, že se vrátil. Jiného takového Pavla nemáme, a jestli jednou odejde, ten, co přijde po něm, to bude mít hodně těžké. Laťka je nastavená neskutečně vysoko,“ pochválil Kadeřábka David Lafata, který zužitkoval dvě jeho přihrávky.

autoři: mva , vman
Spustit audio