Soutěž o vstupenky na Taneční grotesku Pingls aneb Hot Café Revue už zná vítěze

13. květen 2019

Výherci soutěže o vstupenky na Taneční grotesku Pingls aneb Hot Café Revue jsou Renata Tauchmanová a Vlasta Novická. Gratulujeme!

Dvě vstupenky vyhrávají první dva soutěžící, kteří zaslali správnou odpověď na otázka „V jakém městě se narodila herečka Henrieta Hornáčková?“. Správná odpověď byla za c. v Trnavě

O hře 

Taneční groteska Pingls aneb Hot Café Revue byla poprvé divákům představena letos v dubnu v pražské Malostranské besedě. Snoubí neverbální pohybové divadlo Lindo, hop! pod uměleckým vedením Martina Packa s hudbou Originálního pražského synkopického orchestru. Diváky přenese do stylové kavárny 20. let minulého století a promění ji v tančírnu.

„Živá kapela a tancující herci ve vtipných skečích. Tančírna. Diváci, kteří chtějí nejen vidět divadlo, ale užít si večer: hudbu, humor, tanec a sbližování.“ Tak popisuje Hornáčková živoucí představu, která jí byla prvotním impulsem. Situování příběhu do „dobové taneční kavárny, kde hraje živá hudba a hosty obsluhuje podivný personál“ vedlo k výstižnému označení „Pingls“. V místě klidu, kde to však vře pod pokličkou, se odehrávají tematicky nadčasová humorná dramata. Způsob vyprávění a výraz je inspirován filmovou němou groteskou. Tanečně-pohybovými skeči a improvizacemi však večer nekončí. V druhé půli budou k tanci vyzváni i diváci.

Podtitul „Hot Café Revue“ odkazuje na programy klubů newyorského Harlemu před bezmála sto lety.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio