Soutěž o vstupenky na hru Teritorium - UKONČENO

26. listopad 2018

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherci Petru Bezouškovi.

 

Zasoutěžte si o dvě vstupenky na divadelní představení Teritorim, které se koná 3. prosince od 19:30 hodin v divadle DUP39.

Od soumraku do úsvitu ve velmi blízké budoucnosti. V srdci Evropy. Crash! Něco se musí stát. Změna. Strach. Obrat smete všechno. Co to je všechno?

Historie se plíží jako stín… A s blízkostí nezadržitelně roste. Rodina vystavená v galerii. Do not touch! Spíte spolu? Domov, který není domovem, rodina, která není rodinou a společnost, která není společností. Krize v pevnosti Evropa.

Na půdorysu antické tragédie Agamemnón vystavěl Ondřej Novotný precizní vivisekci dědičné viny a osobní i společenské zodpovědnosti. Mezi ostrými dialogy se vynořují stíny těch, které jsme chtěli vytěsnit a kteří nám věští stoleté kurvení duše. Je možné se ještě očistit? Fire!
Více informací na www.divadlox10.cz.

Soutěžní otázka:

V jakém roce byl postaven sedmipatrový funkcionalistický Dům uměleckého průmyslu, kde v současné době působí divadelní prostor DUP39?

a. 1935

b. 1936

c. 1937

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: jp , Tereza Čistotová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.