Soutěž o volné vstupenky do Národního zemědělského muzea - UKONČENO

21. leden 2019

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Zdenka Polenová, Kateřina Šťastná a Tereza Borovičková.

Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu již tuto sobotu 26. ledna od 10 hodin!

Dvanáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa, které proběhnou v režii řeznického mistra, pana Tomáše Hudery. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce“ a ochutnat zabijačkové speciality.

S mistrem řezníkem si při workshopu v gastrostudiu můžete v 10 a 14 hodin vyzkoušet, jak se vyrábějí jitrnice, tlačenka či jelítka.

Připraven je i doprovodný program pro děti, pohádka O prasátku Arturovi v podání souboru Karlovarské dětské divadlo a po celý den řemeslné a výtvarné dílničky s lektory.

Soutěž

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 volné vstupenky do Národního zemědělského muzea (vstupenku lze použít k jedné návštěvě dle vlastního výběru Praha, Čáslav, Kačina, Ohrada, Valtice a nebo Znojmo).

Jak se lidově nazývá zabijačková polévka?

a. hlavička

b. prdelačka

c. bůčkovka

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio