Soubor Cirk La Putyka bude bavit v ulicích. Chce dostat živé umění v době koronaviru zpátky k lidem

7. duben 2020

Když nemůžou lidé za umělci, jdou umělci za lidmi. Tím se v těchto dnech řídí soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, který v úterý v 18.00 hodin zahájí sérii venkovních show.

Soubor Cirk La Putyka chce do pražských ulic dostat živé umění v době koronaviru zpátky k lidem. „Když lidé nemohou za umělci, do divadla, jdou herci za lidmi. Využívají k tomu místa, kde jsou diváci nejvíce v bezpečí - hledištěm se stávají okna a balkony jejich domovů. Umělci chtějí plnit svoji úlohu i v této nelehké době, chtějí rozdávat radost. Je to to, co umí. Cirk La Putyka chce k tomu inspirovat další umělce a soubory. To vše v souladu s vládními nařízeními a opatřeními,“ uvedl za soubor Jiří Sedlák.

Akce začíná v úterý v 18.00 hodin na různých místech v Praze, kde soubor plánuje muzikantské koncertní vstupy. Celá akce vyvrcholí 9. dubna projížďkou Prahou autem s trampolínou a skokany.

„Pódiem budou ulice, dvorky, parkoviště. Hledištěm se stanou okna a balkony vašich bytů, nemocnic nebo domovů důchodců," dodává Cirk La Putyka.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.