Snídani mají jako v hotelu. Maminky v benešovské porodnici si nově mohou vybírat ve snídaňovém bufetu

26. duben 2024 10:00

Jako v hotelu si mohou připada maminky v benešovské porodnici. Nemocnice pro ně zavedla snídaně v bufetovém stylu. Maminky si mohou vybrat, na co mají chuť vždy od půl osmé ráno do půl desáté. Do teď dostávaly balíčky na pokoje bez možností výběru jídla.

Snídaně formou bufetu v benešovské porodnici

„Dneska jsem tady porodila. A chtěla bych ten snídaňový bufet vyzvednout. Je to skvělá nabídka a všem maminkám i tatínkům se velmi hodí,“ říká spokojeně Lenka Hulanová, která si z bohatého bufetu právě vybírá, s novorozenou dcerkou v náruči.

Jak jsou snídaně v bufetu koncipované, popisuje staniční sestra Andrea Kasnerová. „Vybrali jsme všechno tak, aby to vyhovovalo maminkám po porodu, aby dostaly výživnou stravu. Jsou tady i věci vhodné pro dietářky, cukrovkářky nebo pro celiaky.“

V nabídce snídaňového bufetu je také čerstvé ovoce, zelenina, jogurty a libová šunka. Maminky si mohu připravit i tousty a vybrat různé druhy nápojů.

Benšovská porodnice připravuje i další novinku. Bude to rodinný pokoj, kde s maminkou bude moci zůstat v nemocnici jak tatínek, tak třeba i další děti. V loňském roce se v benešovské nemocnici uskutečnilo 715 porodů a narodilo se 721 dětí, z toho 6x dvojčata.

autoři: Věra Hájková , JMys
Spustit audio