Slunečné počasí přiblížilo začátek koupací sezóny. V biotopu Radotín už přivítali první návštěvníky

13. květen 2022 08:00

Původně se biotop v pražském Radotíně měl otevřít až v sobotu. Přípravy na koupací sezónu ale nakonec tamní zaměstnanci uspíšili, využili vysokých teplot a otevřeli dřív. Horké sluneční paprsky si k vodě vyrazili užít první nedočkaví návštěvníci.

„Je to paráda, je tady klid, voda je úplně úžasná, i když teda studenější, ale to je jasný. Hrozně mě baví, jak je to krásně čistý,“ shodují se sestry Míša a Linda. V sezóně jsou tu prý hodně často, několikrát týdně, klidně na dvě hodiny po práci.

Biotop Radotín

„Dneska si to tady užívám, nabila jsem si permanentku,“ raduje se úplně první návštěvnice areálu Jitka a se smíchem dodává, že v sezóně tu má druhou trvalou adresu. „Jsem tu, jak dovolí počasí a čas, přece jenom mám nějaké povinnosti doma. Manžel mi říkal, tak si to užij a před Vánoci na shledanou.“

Ještě několik týdnů nebude radotínské koupaliště fungovat naplno. „Tím, že jsme otevřeli takhle narychlo a dřív, tak nám chybí pár věcí na přípravu. Letos jsme hodně zapracovali na technologii čištění vody, koupili jsme nové přístroje, aby dlaždice míň klouzaly, spíš jsme se snažili vyladit mouchy, které jsme dostávali jako zpětnou vazbu od návštěvníků,“ vysvětluje vedoucí Kateřina Petrášková. Do zahájení hlavní sezony platí kratší otevírací doba od 10 do 18 hodin.

Biotop Radotín
autoři: Kristýna Vašíčková ,
Spustit audio