Skleník Fata Morgana zaplnila tradiční výstava okřídlených tvorů. Vstupte do světa exotických motýlů

8. duben 2022

Pochází z nejrůznějích koutů světa a liší se celou škálou barev a velikostí. Ve skleníku Fata Morgana v Botanické zahradě začala tradiční výstava motýlů. Na slavnostním zahájení nechyběla ani naše létající redaktorka Sabina Vosecká.

„Letos jsme se zaměřili na krásu motýlího těla, na detail a spíše na menší motýly,“ vysvětluje ředitel Botanické zahrady Bohumil Černý. Už 19. ročník výstavy motýlů přiblíží návštěvníkům třeba to, co motýli potřebují ke správnému fungování křídel nebo jak vypadají jejich oči.

Herečka Klára Melíšková a létající redaktorka Sabina Vosecká

Ani letos nechyběly na zahájení známé osobnosti. „Je to nádherný, já na to vždycky zapomenu, jak je to tady krásný. Když je venku zima, tak člověk se tu dostane do té tropické atmosféry,“ popisuje herečka Klára Melíšková. Velice ráda přišla také zpěvačka Aneta Langerová: „Já mám k přírodě velmi pozitivní a kladný vztah odjakživa. Je to takový můj zdroj a dá se z něj krásně čerpat energie, dá se v té přírodě uklidnit, můžete v ní hledat inspiraci.“

Výstava MOTÝLI, zaostřeno na detail je ve skleníku Fata Morgana přístupná až do 22. května, vždy od úterý do neděle od 9 do 19 hodin.

Poslechněte si celou reportáž ze zahájení.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio