Skatepark na Štvanici ohrožen!

11. únor 2014

Třináct let nebyl problém a najednou se rovnou musí uzavřít. Řeč je o slavném skateparku na Štvanici. Konaly se tam desítky šampionátů a vždy probíhalo všechno v pořádku. Letošní mistrovství světa ve skateboardingu ale muselo skončit předčasně. Poslechněte si reportáž o skateparku:

Podle policie si totiž někteří obyvatelé stěžovali na rušení nočního klidu při závěrečném hudebním programu na ostrově. Magistrát navíc připojil obvinění, že organizátoři zabrali více pozemku, než měli pronajato, a že pozemek předali o dva dny později. Majitel skateparku Tomáš Rejman ale všechna tato obvinění odmítá a v současné době shromažďuje důkazy o tom, že nic neporušil. Příkaz k vyklizení skateparku ale stále trvá, a pokud se věci nepohnou, přijdou "skejťáci" za pár týdnu o poměrně kvalitní areál.

00429639.jpeg

Situace sice momentálně nevypadá zrovna nejlépe, ale i přesto je předčasné nad problémem lámat hůl. Obě znesvářené strany totiž zároveň připouští možnost, že by se mohl skatepark na Štvanici obnovit. Ale jen pod podmínkou, že se sepíše nová smlouva.
Nejen o tom, ale i o dalších problémech, které se týkají skateparku na Štvanici, budou na Radiu Wave mluvit i radní hlavního města Prahy Pavel Klega a majitel skateparku Tomáš Rejman. Poslouchejte úterní Odpolední session na Radiu Wave.

Spustit audio