Skatepark na Štvanici má podporu magistrátu!

8. září 2006

Kauza skatepark Štvanice nabrala nový směr. Magistrát bere zpět své rozhodnutí, že park uzavře. Navíc město park podpoří a zdá se, že dokonce investuje finance pro jeho další rozvoj. Zářijové Mistrovství republiky ve skateboardingu a šampionát v BMX v říjnu proběhnou. POSLECHNĚTE SI: Reportáž o vývoji kauzy

Při setkání obou stran v rozhovoru na Radiu Wave, kladl radní hl. m. Prahy Pavel Klega podmínku pro další trvání Mystic Skate Parku na Štvanici uzavření nové smlouvy. Po necelém měsíci jednání se smlouva klube na svět.

Ihned po odstartování kauzy byla vydána petice na podporu Mystic Skate Parku na Štvanici, kterou podepsalo k 8. 9. 2006 celkem 4785 lidí. Na stránkách www.mysticskates.cz se objevilo otevřené vyjádření, adresované Magistrátu hl.m. Prahy: "Tato petice v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb. je reakcí na příkaz k vyklizení plochy a ukončení veškeré činnosti Mystic Skate Parku na Štvanici do 30. listopadu 2006 vydaný Magistrátem hlavního města Prahy."

00429639.jpeg

Iniciátoři petice děkují všem, kteří připojili své jméno na podporu a zachování tohoto legendárního parku, který je každý rok dějištěm významných akcí.

V reportáži Moniky Babické si poslechněte, jak se kauza vyvíjí, jak se k ní vyjádřily obě strany, radní hl. m. Prahy Pavel Klega a majitel Mystic Skate Parku Tomáš Rejman.

Mistrovství České republiky ve skateboardingu proběhne podle původního plánu poslední zářijový víkend 23. a 24. 9. 2006 a v říjnu i šampionát ve freestyle BMX.

autoři: Monika Horská , Petra Schubertová
Spustit audio