Seriál Simpsonovi vysílá už 700. epizodu. Tvůrce Matt Groening potvrdil další dvě sezony

24. březen 2021, aktualizováno

Seriál, který Matt Groening vymyslel během pár minut na chodbě, vysílá už 700. epizodu. Žlutá rodina Simpsonových baví diváky přes 30 let. Za tu dobu se setkali se všemi Beatles, zparodovali mnoho filmů a údajně předpověděli i několik historických událostí.

Bart píše za trest na tabuli, Marge s Maggie nakupují, Homera málem přejede auto a Lízu vyhodí z orchestru. Poté už žlutá kreslená rodinka usedá na gauč. Touto znělkou se otevírá už přes třicet let každá epizoda seriálu Simpsonovi. Jubilejní 700. začíná u nich doma ve Springfieldu, kde zdobí vánoční stromek. Tvůrce Simpsonových, Matt Groening, už také potvrdil další dvě sezony oblíbeného seriálu.

Čtěte také

„V Simpsonových jsou ukryté vtipy, které dítě nerozklíčuje. Hodně dvojsmyslných narážek, ať už na aktuální dění, historii nebo na celebrity,“ říká Šimon Kadeřávek. Ten pomocí seriálu vysvětluje na Instagramu Žlutá historie zásadní momenty našich dějin.

Seriál podle fanoušků už několikrát předpověděl budoucnost. A to třeba v případě útoků 11. září nebo jmenování Donalda Trumpa prezidentem. Mezi fanoušky se také povídá, že tvůrce Matt Groening údajně pochválil český dabing.

Čeští diváci si žlutou rodinu už léta spojují s Jiřím Lábusem, Martinem Dejdarem, Vlastimilem Zavřelem a teď i s Ivanou Korolovou.

autoři: Adéla Burešová , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.