Seriál Bridgertonovi z produkce Netflixu získal rekordní počet diváků po celém světě, chystá se druhá série

8. březen 2021

Americká spisovatelka Julia Quinnová je autorkou romantických příběhů o londýnské smetánce 19. století. Její knihy sice vyšly před více než 20 lety, stále větší oblibu si ale získávají až nyní. Může za to seriál, který byl podle nich natočen – Bridgertonovi.

Je začátek 19. století a nejstarší dcera z jedné vážené londýnské rodiny si pro sebe musí najít vhodného ženicha. Zní vám to povědomě? Třeba jako děj románu britské spisovatelky Jane Austenové? Ve skutečnosti jde o seriál, který letos získal rekordní počet diváků po celém světě.

Netflix uvedl Bridgertonovi o Vánocích. Za první měsíc ho vidělo více než 80 milionů diváků, a stal se tak nejsledovanějším seriálem na Netflixu. Chystá se jeho pokračování – fanoušci by se další série měli dočkat na začátku příštího roku.

Nadšení mezi diváky vzbudil také seriálový soundtrack, ve kterém můžete slyšet skladby od Taylor Swift nebo Billie Eilish, ovšem převedené do klasické hudby.

autoři: Jan Dlouhý , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.