Senior přepravoval v batohu kokain za miliony. Pašeráka chytili celníci na letišti

26. listopad 2018

Celníci na pražském letišti Václava Havla našli v zavazadle šestasedmdesátiletého Čecha zásilku kokainu. Ve dvojitém dně batohu měl 2,1 kilogramu drogy.

„Senior byl předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská. Muži hrozí osm až 12 let vězení.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. „Pašerákovo zavazadlo nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojité dno v černém látkovém batohu. Při vlastní fyzické kontrole byla provedena detekční zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek, která pozitivně reagovala na kokain,“ uvedla Miškovská.

Množství odhalené drogy (2101,8 gramu) by na černém trhu mělo hodnotu několika milionů korun. Podle údajů v poslední výroční zprávě Národní protidrogové centrály se cena za gram kokainu na černém trhu v Praze pohybuje kolem 2000 korun.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio