Šéf Divadla pod Palmovkou: Na přípravu znovuotevření potřebujeme minimálně 14 dní, spíš tři týdny, měsíc

Jak se Divadlo pod Palmovkou vyrovnává s dnešní těžkou dobou? A kdy se začne opět hrát? Hostem pořadu K věci byl ředitel divadla Michal Lang.

Divadlo pod Palmovkou je kvůli koronavirovým opatřením od půlky října zavřené. Podobný scénář zažili herci a další lidé z oboru už na jaře při první vlně. Teď všichni čekají, kdy jim vláda dovolí opět otevřít. Podle ředitele Divadla pod Palmovkou potřebují na přípravy znovuotevření minimálně 14 dní. „Lepší by byly tři týdny, měsíc,“ říká.

Aby si herci čekání v divadle zkrátili a zároveň potěšili diváky, snaží se provozovat aktivity online. „Chystáme takovou akci. Naši herci budou namlouvat povídky na kanále na internetu. Vyzíváme je i k tomu, aby psali i svoje povídky.“ A jak koronavirová doba ovlivnila Divadlo pod Palmovkou? „Museli jsme kompletně překopat dramaturgii na celý příští rok,“ přiznává Michal Lang.

Tuto sobotu 21. listopadu proběhne Noc divadel. Konat se bude ale oproti předchozím ročníkům trochu jinak. „Diváci se mohou těšit, že naši herci provedou diváky online zákulisím našeho divadla.“

autoři: Štěpánka Duchková , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.