Schlager Radio se přiblížilo k hranici půl milionu posluchačů, v DAB+ vysílá i v Praze

21. srpen 2023

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio pokračuje v růstu své posluchačské obce. Ukázaly to aktuální výsledky Mediální analýzy 2023 Audio, tamní obdoby Radioprojektu. Denně si stanici naladí 442 tisíc posluchačů, což je oproti předchozímu průzkumu nárůst o téměř 15 %, hodinový poslech dosáhl hodnoty 85 tisíc. V Praze a středních Čechách je stanice součástí sítě COLOR DAB+.

Čtěte také

„V první řadě bych rád poděkoval zaměstnancům, jejichž nasazení umožnilo tento skvělý výsledek. Svým nezměrným nasazením a kreativitou přispěli důležitým krokem k růstu. Mé poděkování patří také posluchačům Schlager Radia, kteří oceňují kvalitu nabitého programu se všemi potřebnými informacemi, ale také spoustou zábavy, legrace a dobré nálady.“ Přesto, že stanice je i součástí české rozhlasové sítě COLOR DAB+, Mediální analýza pochopitelně poslechovost na našem trhu neřeší.

Schlager Radio patří v sousedním Německu mezi významné podporovatele digitální technologie DAB+ a tato investice se vyplácí. Právě DAB+ přináší tomuto programu trvalý nárůst posluchačů. Schlager Radio zasahuje zájemce na území České republiky nejen díky již zmíněnému multiplexu COLOR DAB+, ale například i prostřednictvím zemského multiplexu Sachsen K12A, a to příhraničním přesahem pěti vysílačů ze Saska včetně Löbau, Drážďan nebo Chemnitzu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související