Roztančené divadlo aneb Když herci tančí

Odmala miluju tanec. Pamatuju si, jak jsem si choreografie nacvičovala v mém dětském pokojíčku. A když pak přišla návštěva, museli se na to moje poskakování koukat. Dnes už sice nenacvičuju choreografie, abych je pak ukázala návštěvě, ale láska k tanci mi zůstala. To teda jo.

Na natáčení o soutěži Roztančené divadlo jsem se proto vyloženě těšila. Projekt má propojit herce z pražských divadel. První ročník uspořádali organizátoři Martin Šimek a Tereza Řípová v Mladé Boleslavi, druhý v Chebu a ten letošní bude v Praze. V těchto týdnech se všichni poctivě připravují, aby své tance předvedli na finálovém večeru, který je čeká 15. března ve Vinohradském divadle. Mezi soutěžícími bude taky třeba herečka Patricie Pagáčová. A právě na její trénink jsem vyrazila natáčet. 

Nikdy nechodila do tanečních

U vchodu před tanečním studiem v Holešovicích mě přivítal už zmíněný Martin Šimek, Patriciin taneční partner.

„Dobrý den“, úsměv od ucha k uchu, nenalíčená s drdůlkem na hlavě. Přesně takhle jsem si Patricii představovala. Milou a přirozenou.

Rozhovor jsme natočili přátelsky, vsedě a na zemi. Zajímalo mě, jestli má Patricie s tancem zkušenosti, jaký má k němu vztah a jak jim tréninky vlastně jdou. A odpověď? Najdete v reportáži.

PS.: Na reportáži mě dopravázel taky můj pes Adélka. Tímto ji chci poděkovat za skvěle odvedenou práci ruchaře. Při natáčení nám hezky chrochtala a prděla.

Vaše Sabina <3 

#letajiciredaktorka

Spustit audio