Reportérka s výpravou z pražské ZOO: Po dlouhém vyčerpávajícím letu konečně v Mongolsku!

29. červen 2014
Zprávy

Magdaléna Medková přiletěla do Ulánbátaru a poslala nám další záznam ze svého zápisníku z cesty po Mongolsku. O jejím odletu do asijských stepí, kde chce společně s chovateli z pražské ZOO vypustit další čtyři klisny divokého koně Převalského, vás průběžně informujeme. Jak vyplývá z jejího dalšího deníkového zápisu, mongolské ženy, které s posádkou potkala v letadle, byly poměrně svérázného charakteru. Poslechněte si.

Konečně jsem v Mongolsku! Konkrétně v Ulánbátaru. Poprvé po šestnácti hodinách letu jsem se dostala ven z letadla. Právě sedím před letištní halou na chodníku a pozoruji sýkorky, kterých je tady zhruba stejné množství, jako je v Praze holubů. Sbírají drobky, které jim naházely děti.

Ostatně děti nás doprovázely celou cestu z Moskvy až do Ulánbátaru.

Nejvíc jich měl kolem sebe fotograf Petr Josek. Je z letu trochu unavený a teď pravděpodobně leží v centrální hale a odpočívá.

Naše další kroky povedou do Khovdu. Letadlo nám letí zhruba za 3 hodiny. Na další odpočinek nebude čas. Rovnou nás naloží do terénních aut a pojedeme směr Tachin Tal, tedy do Koňské pláně.

Nevím, jak moc tam bude reálné chytnout signál přes satelitní telefon, ale doufám, že se vám znovu ozvu už přímo z mongolských stepí.

autor: Magdaléna Medková
Spustit audio

Více z pořadu