Recepční se svými kumpány předstírala loupež. Ukradli 200 tisíc korun

16. leden 2020 13:13

Recepční se svými kamarády zahrála v hotelu před bezpečnostními kamerami loupežné „divadlo“. Nechala se přepadnout a zloději dala 200 tisíc korun.

Případ se stal už koncem listopadu minulého roku v recepci hotelu v ulici Koněvova, která fungovala zároveň i jako směnárna. Přišel tam maskovaný muž se zbraní v ruce, který lámavou angličtinou vyhrožoval šestadvacetileté recepční a chtěl po ní hotovost.

Jelikož recepce fungovala také jako směnárna, vydala žena zloději 200 tisíc korun. Ten pak rychle utekl. Recepční hned zavolala vedoucímu a na linku 158. Vzhledem k jejímu špatnému psychickému stavu musel být na místo přivolán intervent.

„Původně poškozená recepční díky povědomí o větším finančním obnosu v pokladnách recepce a své finanční tísni, se společně se svými kamarády rozhodla, že nefingují její přepadení a uloupené peníze si pak rozdělí,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Patička měla celou akci dobře promyšlenou. Budovu si dobře obhlédli, počítali i s kamerami v hotelu a okolí. Po krádeži se dokonce hned převlékli, aby je nikdo nepoznal.

„Na základě mravenčí práce kriminalistů z pražské Palmovky a prověření všech okolností případu, včetně vyhodnocení kamerových záznamů z okolí hotelu zadrželi celkem pět podezřelých osob,“ dodává policejní mluvčí. Třem osobám hrozí až pět let vězení, dva byli propuštěni.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy