Rakouský regulátor připravuje trh pro spuštění dalších DAB+ multiplexů

20. červen 2023

Telekomunikační regulátor KommAustria připravuje rakouský trh pro spuštění dalších DAB+ multiplexů, který by doplnily programovou nabídku celoplošné sítě a metropolitního balíku pro Vídeň. Jedná se o takzvanou „horkou fázi“ před samotným výběrovým řízením a následnou fází výstavby a zahájení provozu. Odpovídající dokumenti zveřejnil KommAustria koncem dubna.

Čtěte také

Vyhláška dříve konzultovaná v rámci pracovní skupiny Digital Platform Austria popisuje základní, především finanční požadavky, které musí zájemci splnit, ale také vysvětluje zejména kritéria, podle kterých bude výběr z více žadatelů proveden. Tento postup umožňuje podávání žádostí s rovnými příležitostmi a poskytuje úřadu KommAustria transparentní a srozumitelný podklad pro rozhodování při výběru z více žadatelů. Zájemci se budou moci ucházet o celoplošné i regionální a místní sítě.

Mezi výběrová kritéria patří mimo jiné předložení plánu pro rychlé dosažení vysokého pokrytí obyvatelstva signálem DAB+, případně programový balíček oslovující co nejširší publikum svou hudební orientací i mluveným slovem a vytváří tak hodnotu pro posluchače. Mezi mnoha uvedenými výběrovými kritérii patří zaručení nediskriminačního a rovného přístupu provozovatelů rozhlasového vysílání a dalších poskytovatelů služeb k multiplexu nebo kritériím technické kvality.

Odpovídající dokumentace je k dispozici na webu rtr.at.

autor: lukpo
Spustit audio

Související