Radní Jan Wolf: Bohemka v Ďolíčku musí přežít

9. prosinec 2014

Věřím, že fotbalový klub Bohemians Praha 1905 v Ďolíčku zůstane, prohlásil nový pražský radní pro kulturu Jan Wolf v pořadu Třináctka Plus. Kvůli administračním průtahům ohledně směny pozemků mezi Prahou 10 a firmou Bohemians Real hrozí klubu výpověď ze stadionu.

Majitelé klubu teď s městskou částí o směně pozemků jednají. Podle Jana Wolfa by se mohlo podařit posunout výpovědní lhůtu do konce sezóny 2014/15. Jednou z možností, jak řešit situaci, je podle něj i to, že by pražský magistrát celý pozemek včetně stadionu vykoupil. Záleží ale na tom, jak se k tomuto řešení postaví majitel.

Kdy se otevře Divadlo pod Palmovkou?

Jan Wolf mluvil také o budoucnosti Divadla pod Palmovkou. To už více než rok nehraje kvůli špatnému technickému zázemí. Podle radního Wolfa je šance, že rekonstrukce proběhne tak, aby se divadlo v září 2015 opět otevřelo.

Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.