Radní Jan Chabr: Nádraží Vyšehrad nemůžeme koupit za vyšší cenu, než říká zákon

Jaké je budoucnost nádraží Vyšehrad a kam zmizelo kyvadlo na Letné? Na to odpovídal v pořadu K věci pražský radní pro správu majetku Jan Chabr z koalice Spojené síly a TOP 09.

Nádraží Vyšehrad několik let chátrá. Praha proto plánuje, že objekt odkoupí a zachrání ho. „Ta budova patří soukromé společnosti. Aby ji Praha mohla získat, tak ji ta společnost musí chtít prodat. A aby jí Praha mohla koupit, tak ji musí koupit za cenu dle znaleckého posudku. Praha nemůže vykupovat nemovitosti za vyšší cenu, než jí říká zákon,“ vysvětluje Jan Chabr. Podle znaleckého posudku má nemovitost hodnotu kolem 70 milionu korun. Majitel chce ale 117 milionů. Praha může objekt ještě také vyvlastnit. Jak tedy spor o budovu dopadne, rozhodnou další jednání.

Na začátku února zmizela z kyvadla stojícího na místě bývalého Stalinova pomníku na Letné ručička. Podle Chabra část Stroje času opravují dělníci. „Máme domluvu s vlastníkem metronomu, že by se metronom opravil a že by se ta ručička znovu rozkývala.“ Pokud chcete vědět, co Praha plánuje s bunkry pod metronomem, poslechněte si celý díl na audioportále mujRohlas nebo ve videozáznamu.

autoři: Štěpánka Duchková , jp