První letošní výstava venkovní Artwallgallery se věnuje ekologii a básním

21. leden 2021

Venkovní galerie Artwall pod Letenskými sady zahajuje nový rok další výstavou, která se věnuje environmentálním tématům. Tentokrát jde o experimentální poezii. Autorky výstavy s názvem Nevýslovný - Anny Beaty Háblové se ptal kolega Václav Müller.

„Ten nápad vznikl na základě otevřené výzvy, kterou měla galerie Artwall minulý rok s názvem Návrat k normálu není možný, takže to mělo být s environmentálním tématem. A protože jsem básnířka a píšu i odborné knihy o urbanismu a architektuře, tak jsem se rozhodla tam přispět pár básněmi, které shodou okolností byly vybrané mezi dalšími 40 umělci,“ prozradila autorka výstavy Anna Beata Háblová.

Básně podle autorky reflektují obyčejnost, za kterou je cítit nějaká krize. „Jsou psané tak, aby člověk, který kolem nich projíždí třeba popáté, tak aby ten jejich význam k člověku došel až po tom pátém přečtení.“

Výstava Nevýslovný  je k vidění v galerii Artwall na Nábřeží Edvarda Beneše a Kapitána Jaroše do 15. března.

autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.