První etapa rekonstrukce Barrandovského mostu uzavře nájezd ze Strakonické. Objízdnou trasou bude Pražský okruh

16. únor 2022

Dopravní inženýři Technické správy komunikací připravili plán objízdných tras během opravy Barrandovského mostu. Dnes dopoledne ho projednali se zástupci městských částí. Jak přesně se rekonstrukce přemostění mezi Braníkem a Hlubočepy dotkne řidičů?

V letošní první etapě rekonstrukce budou dělníci pracovat na jižní části Barrandovského mostu, a to včetně rampy ve Strakonické ulici ve směru na Jižní spojku, takže právě toto místo bude celé zavřené. Podle Michala Peterky z TSK by tedy řidiči měli využívat hlavně Pražský okruh. Další místní opatření pak vznikne na konci Nádražní ulice.

Čtěte také

„Což je ta vratná rampa na Lihovaru, to znamená propojení Strakonické z jihu, když jedu, tak se obrátím a najíždím na směr ze severu. Nicméně ta rampa nemá takovou kapacitu jako má ta rampa normální, proto tam nechceme dostat veškerou dopravu a musíme klást důraz na Pražský kruh,“ uvedl Peterka. Počítá se také se zúžením jídních pruhů ve Strakonické na jeden ve směru z centra. Přímo na Barrandovském mostě pak zůstanou v obou směrech zachované tři jízdní pruhy. Jeden jízdní pruh bude převeden do protisměru.

Právě tato oblast, tedy Strakonická a Jižní spojka, bude podle očekávání pražského magistrátu zřejmě nejproblematičtějsí. Neuvažuje se o tom, že by na Strakonické mohli řidiči dočasně využívat i vznikající pruh vyhrazený pro autobusy? Kdy přesně rekonstrukce začne a jak dlouho bude trvat?

 Poslechněte si informace od redaktorky Kristýny Vašíčkové.

autoři: Kristýna Vašíčková ,
Spustit audio