Promítal se 3D katastrofický film a najednou byla voda v sále. Povodně před 20 lety zasáhly i kino Atlas

10. srpen 2022 07:00

Rok 2002 bude navždy zapsaný v naší paměti jako rok ničivých povodní.  Tento týden uplyne 20 let od chvíle, kdy se Českem valila tisíciletá voda. V šesti krajích byl vyhlášený nouzový stav, 225 tisíc lidí museli hasiči evakuovat a voda se nevyhnula ani hlavnímu městu. Jednou z nejvíc zasažených čtvrtí byl tehdy Karlín, kde sídlí kino Atlas. 

„Jsme na rozhraní Karlína, kde opravdu ta voda z kanálů šla nahoru. Dokonce se to stalo v rámci nedělní odpolední projekce. Najednou byla voda v sále a promítal se 3D katastrofický film. A promítač šel nejdřív zachránit lidi, řekl, ať jdou okamžitě domů, potom teprve vypnul veškerou techniku,“ vzpomíná Alice Aronová ze společnosti Cinemart, která kino provozuje.

Prvních pár řad sedadel skončilo pod vodou, s následnou obnovou kina pomohla finanční sbírka a podpora diváků.

„Kino bylo určitý počet měsíců mimo provoz a zapojili se všichni zaměstnanci. Kino Atlas a Evald mají společného majitele, tihle všichni zaměstnanci se tady sešli v pondělí, v období těch velkých dešťů, navlíkli si rukavice, začali pomáhat a vyklízet.“

Podle Alice Aronové ale záplavy nebyly pro kino takovou ránou jako doba během pandemie koronaviru. Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy