Program Poznej chytrou Prahu cílí na děti. Zážitková mapa je seznámí s moderními technologiemi a inovacemi v hlavním městě

31. květen 2022

Jak probudit v dětech zájem o chytrá řešení, technologie, inovace a dění ve městě? Nabídněte jim zábavný program! A právě takový pod názvem Poznej chytrou Prahu odstartoval na začátku května v Království železnic na Smíchově.

Největší modelová expozice železnice v Česku ukazuje různé kraje a jejich typické dominanty. Teď se stal součástí Království železnic také program Poznej chytrou Prahu, který představuje moderní technologie a nejrůznější inovativní vychytávky.

Program Poznej chytrou Prahu a zážitková mapa

„Cílem té výstavy je vzbuzovat v dětech zájem a vhodnou formou prezentovat, že Praha podniká a realizuje i takové věci, které na první dojem nejsou zřejmé,“ uvádí Ondřej Šárovec, vedoucí projektové kanceláře Smart Prague.

Na děti tu čeká tzv. zážitková mapa, ta řeší řadu otázek věnovaných např. elektromobilitě, udržitelnosti nebo chytrým popelnicím a dopravním značkám.

„Třeba tady je vidět nabouraná značka nějakým nákladním automobilem. Značka je vybavena senzorem, který hlásí změnu stavu, že byla poničena. A zde je znázorněno, že v relativně rychlé reakční době tam dojíždí vozidlo s náhradní značkou, aby byla zaručena bezpečnost provozu,“ dodává Ondřej Šárovec.

Chytrá dopravní značka se senzorem, který nahlásí změnu stavu

Zábavně-naučný program, který ve spolupráci s Královstvím železnic připravila městská společnost Operátor ICT, by se měl v budoucnu rozšiřovat o další prvky.

Poslechněte si celou reportáž z Království železnic.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související