Profíci světového cirkusu dorazili do Prahy. Začala Letní Letná 2018

16. srpen 2018

Festival nového cirkusu a pantomimy Letní Letná včera večer zahájilo v Letenských sadech představení De Nova Stella. Divákům se za doprovodu živé muziky předvedly tři desítky artistů, klaunů, tanečníků a muzikantů. Akrobatické kousky mohou lidé obdivovat až do 2. září.

Úžasnou show včera obdivovalo asi 2000 návštěvníků. Po každém představení nastal uznalý potlesk. „Tati, jak to, že ta paní nespadne dolů,“ divila se malá holčička při jednom z akrobatických čísel. I dnes 16. srpna čekají návštěvníky další představení. Ukáží se třeba francouzští Betes de foire - petit theatre de gestes. Večer patří také mimům v podvečerním Mimesession. Zítřek 17. srpna bude patřit hlavně dětem všech věkových kategorií. Program nabídne pestrobarevný svět, plný pohádek a příběhů, překvapení, kouzel, hudby a pohybu.

Akrobaté ukazují své cirkusové kousky.

Mezinárodní festival Letní Letná do 2. září představí nejrůznější podoby nového cirkusu a vedle zahraničních hvězd uvede v přehlídce českého nového cirkusu umělce několika generací. Mezi účastníky festivalu patří například adrenalinoví dobrodruzi Cirque Inextremiste. Divadlo Bolka Polívky uvede klaunérii Letem sokolím, na jejíž přípravu dohlédl principál divadla a z níž vyplyne, že lhát se nemá, ani když víte, že máte pravdu.

Festival potrvá do 2. září.

V rámci Letní Letné se uskuteční mezinárodní konference Circus and Its Others II., která se koná od 27. do 29. srpna v divadle Disk. Konference, jejímž hlavním pořadatelem je Centrum pro nový cirkus, se soustředí zejména na problematiku současné novocirkusové praxe.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio