Prodejna v centru Prahy fungovala přes den jako řeznictví, v noci se měnila na varnu pervitinu

15. leden 2020 15:25

Přes den prodávali maso, v noci vařili pervitin. A to v řeznictví přímo v centru Prahy. Policisté za to obvinili třicetiletého muže a jednačtyřicetiletou ženu.

K vaření pervitinu docházelo v zadní místnosti prodejny. Na jeden var muž a žena dokázali vyrobit více než dvacet gramů drogy. „Muž si k výrobě pervitinu nakupoval prekursory neboli chemické sloučeniny přes internet, například látku zvanou pseudoefedrin, která je součástí při výrobě pervitinu, objednal na mezinárodních internetových stránkách jako volně dostupnou,“ uvádí policejní mluvčí Lucie Drábková.

V České republice léky obsahující pseudoefedrin většinou předepisuje lékař. Předměty a chemikálie potřebné k výrobě drog muž zakoupil v pražské prodejně zabývající se laboratorní technikou.

Muž všechny látky a předměty k vaření drog pečlivě uklízel do kufrů a krabic, které omotával potravinářskou fólií a schovával je na horních policích regálu.

Kriminalisté na prodejnu upozornili pracovníky státní veterinární správy, kteří tam zakázali další provoz. „Přikázali zničení masa kontaminovaného chemickými výpary a nařídili dekontaminaci provozovny,“ říká dál Lucie Drábková.

Páru hrozí až pět let vězení.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy
Spustit audio