Procházka s Jankem Rubešem, letní kino i výstava vítězných architektonických projektů – takové je léto v CAMPu

23. červenec 2021

Na následujících řádcích se vydáme do CAMPu. Nebudete k tomu ale potřebovat stan ani spacák, protože název CAMP je zkratka pro Centrum architektury a městského plánování. Pro návštěvníky si tady na léto připravili kromě výstavy třeba promítání nebo komentované prohlídky Prahou.

Čtěte také

Na komentované procházky se s CAMPem můžete vydat každé letní úterý. „Prohlídky jsou po různých místech v Praze. Po místech, kam se buď normálně nedostanete, nebo tam chodíte, ale chceme vám to ukázat z trochu jiného úhlu,“ přibližuje vedoucí CAMPu Štěpán Bärtl. Zavedou vás také na místa, která projdou proměnou – třeba na Výstaviště Praha.

„Já se třeba hodně těším na vycházku s Jankem Rubešem po centru Prahy. Každý z nás zná centrum a uvědomujeme si, jaký Disneyland to je – různé ty thajské masáže, vizuální smog – a my na tohle chceme právě poukázat,“ doplňuje Bärtl. Vycházka s průvodci Jankem Rubešem a Kristýnou Drápalovou je na seznamu 3. srpna od 18 hodin.

Čtvrtky naopak patří letnímu kinu, kde podle Bärtla hraje právě architektura hlavní nebo vedlejší roli. Kromě prohlídek a letního promítání můžete do CAMPu vyrazit také na výstavu věnovanou vítězným architektonickým projektům posledních pěti let. Expozice bude vyjma krátké pauzy přístupná do půlky srpna.

Na nejlepší architektonické projekty se můžete do CAMPu přijít podívat do půlky srpna
autoři: Sabina Vosecká , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.