Přívozu mezi Holešovicemi a Karlínem sezona nekončí. Bude v provozu do poloviny prosince

1. listopad 2022 10:50

Letos přepraví pražské přívozy rekordní počet cestujících. Podle společnosti ROPID, která organizuje veřejnou dopravu v Praze a okolí, to bude přes 600 tisíc lidí. Zájem je dokonce letos vyšší než před koronavirovou pandemií. Nejvíc cestujích využilo lodní spojení mezi Podhořím a Podbabou na severu Prahy.

Na konci října skončila sezona třem pražským přívozům, mezi Karlínem a Holešovicemi ale můžou lidé letos cestovat déle, až do 15. prosince.

„Je to kvůli rekonstrukci Bubenského nábřeží, kde nejezdí tramvaje. Zároveň to bude taková jeho derniéra, protože příští rok už nahradí tento přívoz nová lávka. Loď, která zde pluje, bude použita na obnoveném sezonním přívozu mezi Dostihovou ve Velké Chuchli a Belárií v Modřanech,“ vysvětluje Filip Drápal, mluvčí společnosti ROPID.

Přívoz mezi Holešovicemi a Karlínem bude letos v provozu až do poloviny prosince

Cestující se shodují, že přívoz je zajímavým zpestřením dopravy po městě. „Není to jenom o tom, že se potřebuju někam dostat, ale i ta samotná cesta je krásná,“ potvrzuje jeden z nich, který se právě nalodil v Karlíně.

Sezóna přívozů byla podle Filipa Drápala letos úspěšná, očekávají, že by do konce roku měli přepravit více než 600 tisíc cestujících. „Je to dáno jednak tím novým přívozem u Barrandovského mostu, ale třeba také změnou trasy přívozu P3, který nově kotví ve Žlutých lázních, což je atraktivnější trasa.“

Poslechněte si celou reportáž z přívozu mezi Karlínem a Holešovicemi.

autoři: Tereza Cedidlová ,
Spustit audio

Související