Přímý přenos představení Elegance molekuly. Dejvické divadlo opět zaplnilo kinosály po celé republice

8. duben 2024 13:21

Tisíce lidí v neděli na různých místech Česka i Slovenska souběžně sledovaly přímý přenos představení z Dejvického divadla v Praze. O hru Petra Zelenky Elegance molekuly, ve které účinkují třeba Ivan Trojan nebo Martin Myšička, byl mezi lidmi velký zájem. V hlavním městě byla většina kin vyprodaná už týden dopředu.

Je 19 hodin a v pražském Světozoru ve všech třech kinosálech spouští přímý přenos z Dejvického divadla. Stejný program je v tu samou chvíli i v kině Lucerna, Biu Oko nebo v jednom ze sálů největšího multikina v Česku na pražském Chodově.

Kromě Prahy ale sledují lidé představení Elegance molekuly i na desítkách dalších míst.

„Finálně je zapojených 170 kin, jsou v České republice i na Slovensku, jedno kino je na ambasádě v Kodani. Třeba se přihlásilo Regionální informační centrum v Dolních Břežanech, Kulturní centrum Klánovice, kino ve Vimperku nebo kino ve Štětí,“ vyjmenovává Sabina Coufalová z distribuční společnosti Aerofilms.

Podle režiséra celého přenosu Jakuba Taberyho je nejsložitější zařídit kvalitní zvuk:

Přímý přenos představení Elegance molekuly z Dejvického divadla

„Je tam spousta mikrofonů. To znamená, že to není úplně jednoduchá práce. A máme pět kamer, ty stříháme, abychom toho diváka dostali více té hry. Nejenom, že jdeme do těch kin, ale ještě vidí ty herce v bližších pohledech, které prostě nikdy jiným způsobem neuvidí.“

Úroveň živého přenosu si diváci po jeho skončení pochvalovali. „Já jsem nadšená, s kamarádkou jsme sehnaly lístky na poslední chvíli a každá jsme byla v jiném sále. A zrovna říkám, že jsem nadšená, že bych na to nejradši šla znova přímo do Dejvického divadla,“ reaguje jedna z návštěvnic kina.

Živý divadelní přenos si Dejvické divadlo vyzkoušelo už v loňském roce, kdy vysílalo derniéru inscenace Ucpanej systém. V kinech ji tehdy vidělo téměř 33 tisíc lidí. Na příští rok už se společností Aerofilms chystají živý přenos derniéry Racka.

Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Tereza Cedidlová ,
Spustit audio

Související