Přijďte na dvě deci na Jiřího z Poděbrad. Vinohradské vinobraní se blíží

30. srpen 2021

I letos budete moci zajít na sklenku vína do centra Prahy. V tradičním termínu se koná už 25. ročník Vinohradského vinobraní.

Na oslavě vína inspirované obdobím rakousko-uherské monarchie můžete ochutnat vína ze zemí, které kdysi Rakousko-Uhersko tvořily, různé pokrmy producentů z Česka, ale i dalších evropských zemí. 

Těšit se můžete na burčák, kvalitní bílá, červená a růžová vína z Čech, Moravy. Letos se představí i zahraniční vína. Nezapomíná se ani na rodiny s dětmi a je připravený doprovodný program.

K vínu se hodí sýry či klobásky. Ochutnat můžete i slovenské speciality na stánku tradičních slovenských specialit.

Vinohradské vinobraní

kdy: pátek 10. a sobota 11. září
kde: náměstí Jiřího z Poděbrad
více podrobností

Pokud se chcete přihlásit jako producent, pořadatelé vyzývají producenty tuzemských vín a občerstvení, ale také vín a pokrmů nástupnických států z Rakouska, Slovenska, Maďarska, Itálie, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Chorvatska, Rumunska, Srbska, Ukrajiny a Polska. Stačí vyplnit online přihlášku.

autor: djo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.