Při srážce auta s autobusem ve Stodůlkách zemřel jeden člověk. Ulice Bucharova byla uzavřena

12. únor 2020 11:02

V pražských Stodůlkách v ulici Bucharova se ve středu ráno srazil autobus a osobní automobil. Nehoda si vyžádala jednoho mrtvého a nejméně tři zraněné, informovali na twitteru záchranáři, hasiči i policisté.

„Vážná zranění utrpěli muž a žena. Oba jsme transportovali v umělém spánku za umělé plicní ventilace, ženu do Ústřední vojenská nemocnice, muže do Fakultní nemocnice Motol. Další ženu s úrazem hlavy a zad jsme transportovali do Fakultní nemocnice Motol. Na místě je jeden mrtvý,“ řekla Radiožurnálu mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podle policejního mluvčího Jana Rybanského byla nehoda oznámena kolem 7.15. Policisté v místě nehody řídí provoz kyvadlově.

„K zásahu jsme vyslali inspektora, 2x lékařskou a 3x záchranářskou posádku a letecké záchranáře. První pomoc poskytli také laici a příslušníci policie,“ doplnili pražští záchranáři.

Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského nešlo o linkový autobus. „Probíhá prošetřování této události. Na místě jsou policisté z oddělení vyšetřování dopravních nehod,“ řekl ve středu ráno serveru iROZHLAS.cz s tím, že řidič byl v autobuse sám.

V celém okolí nabíraly zpoždění autobusy pražského dopravního podniku kvůli husté dopravě a uzavření ulice Bucharova. 

„Individuální doprava si našla objízdnou trasu Plzeňskou ulicí. Zpoždění vzniká již také na linkách 180, 304 a 380,“ informovala Pražská integrovaná doprava na twitteru.

autoři: pj , ako | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio