Pražští kriminalisté dopadli recidivistu, který byl už 16x soudně trestaný

18. květen 2021

Kriminalistům z pražské Palmovky se v polovině května podařilo nashromáždit dostatek důkazů k zadržení 16x soudně trestaného recidivisty, který od počátku letošního roku na území Prahy páchal trestnou činnost. Hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody. Informovala o tom Policie ČR.

Recidivistu – 39letého muže zadrželi kriminalisté z pražské Palmovky ve čtvrtek 13. května. Na začátku tohoto roku se pohyboval například na Černém Mostě, kde dvěma mužům sedícím v autě hrozil krátkou střelnou zbraní, že jim prostřelí kolena. Odcizil jim několik tisíc korun a vedle hlavy jednoho z poškozených vystřelil z pistole.

Zadrženému muži hrozí až osmiletý trest odnětí svobody

Policisté u něj opakovaně nalezli speciálně upravené střelné zbraně, několik gramů omamných a psychotropních látek a jedu a přistihli jej při řízení, ačkoli má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel.

Muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestných činů vydírání, nedovolené ozbrojování, poškození cizí věci, přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný je stíhán vazebně a hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

autor: ech | zdroj: Policie ČR
Spustit audio