Pražský magistrát letos nechystá pořádat hromadné sledování MS v hokeji na velkoplošných obrazovkách

19. květen 2021

Magistrát hl. m. Prahy letos neuvažuje o zřízení velkoplošných obrazovek pro sledování hokejového mistrovství světa. Důvodem je pokračující pandemie covidu-19. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman. MS v hokeji začíná v pátek 21. května v Rize. Loni se kvůli covidu mistrovství nehrálo.

Magistrát v posledních letech stavěl velkoplošné obrazovky na Staroměstském náměstí v případě, že se český národní tým dostal do závěrečné části vyřazovacích bojů. „V letošním roce zatím o zřízení velkoplošné obrazovky k hokejovému mistrovství neuvažujeme, a to kvůli epidemické situaci. Sice se zdá, že je v tuto chvíli epidemie na ústupu, ale nechceme situaci podcenit a pořádat masovou událost. Organizace podobných akcí je navíc v této době přinejmenším složitá. Situaci ale ještě s odstupem času vyhodnotíme,“ uvedl Hofman.

Pražané nenajdou obrazovky ani v podolských Žlutých lázních, kde se rovněž v minulosti stavěly, a to jak při hokejovém mistrovství, tak při významných fotbalových zápasech české reprezentace. „MS (v hokeji) neřešíme vůbec, tam to zatím není nijak povolené. Ohledně (fotbalového) Eura zatím jednání probíhají, takže uvidíme, co z toho vyplyne,“ uvedla mluvčí provozovatele lázní, firmy Taiko, Hana Tietze.

Zázemí pro sledování nabídnou Riegrovy sady

Diváky chce přivítat areál v Riegrových sadech. Umístěna zde bude obrazovka o rozměrech 5 x 3 metry a připravena je i tribuna. Občerstvení bude možné objednávat u výdejních okének. Pořadatelé připravili rezervační systém, ve kterém si fanoušci zajistí místo u stolu. Na hokej se mohou lidé dívat také třeba na zahrádce restaurace U krále Václava IV. v Krčském lese.

zdroj: ČTK
Spustit audio