Pražské metro prodlužuje provoz. Od 15. července bude opět jezdit až do půlnoci

28. červen 2021

Spoje posledních vlaků pražského metra budou od poloviny července opět vyjíždět krátce po dvanácté hodině z centrálních stanic, a to na všech třech linkách. Změnu oznámila na svém portálu Pražská integrovaná doprava.

V závislosti na lince a stanici budou vyjíždět spoje posledních vlaků metra na všech třech linkách z centrálních stanic v časech mezi 0:02 a 0:08. Stejně tak se prodlouží i návazné linky denních tramvají a autobusů městské hromadné dopravy.

Cestujících ve večerních hodinách přibývá

Provoz nočních linek omezil pražský magistrát v návaznosti na protipandemická opatření vlády. V současné době vyjíždí poslední noční spoj metra ve čtvrt na dvanáct, zbylé noční časy obsluhují tramvaje a autobusy. S rozvolňováním vládních opatření ovšem přibývá počet cestujících, kteří mají zájem o noční přepravu.

Podle údajů, které Dopravní podnik hlavního města Prahy poskytl serveru iROZHLAS.cz, se v návaznosti na uvolňování protiepidemických opatření a ukončení omezení pohybu obyvatel postupně zvyšuje počet cestujících využívajících metro ve večerních hodinách.

Zatímco v období od 10. do 22. května 2021 pražské metro využilo po osmé hodině večerní celkem 475 886 cestujících, ve stejném období o měsíc později to bylo o 42 % více, tedy 673 482 cestujících. Pražský magistrát se tak v návaznosti na rostoucí počet cestujících rozhodl obnovit jízdní řady nočních linek do původního stavu.

Čtěte také

Od čtvrtka 1. července 2021 se po roční odmlce vrací do provozu také linka Airport Express, která spojuje přímými spoji pražské hlavní nádraží a Letiště Václava Havla Praha. Od 1. července 2021 zároveň vstupuje v platnost prázdninový jízdní řád.

autor: hyh | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související