Pražská MHD se vrátí do běžného provozu. Zkrátí se intervaly a obnoví se otevírání dveří tlačítkem

18. březen 2022

Vzhledem k uvolnění většiny protiepidemických opatření a ukončení jarních prázdnin se očekává zvýšený počet cestujících, kteří se budou potřebovat přesouvat po Praze. Dopravní podnik a ROPID proto od pondělí 21. března obnoví plný rozsah provozu pražské MHD.

Čtěte také

U metra se zkrátí intervaly v pracovních dnech na všech linkách, a to jak v ranní, tak i odpolední špičce. U tramvajových spojů se zkrátí intervaly v odpolední špičce pracovních dnů, v ranní špičce už jezdí v běžném provozu. V pracovních dnech se zkrátí intervaly také u  autobusových spojů. Na autobusových linkách na Letiště Praha prozatím zůstává částečně omezený provoz s ohledem na menší počet turistů.

Současně s tím se opět obnoví otevírání dveří tlačítky, platí to pro všechny vozy MHD - autobusy, metro i tramvaje. Stále trvá povinnost mít zakryta ústa i nos respirátorem nebo nanorouškou.

Od pondělí 21. března bude také přerušen provoz lanové dráhy na Petřín, která projde pravidelnou jarní revizí. Znovu se rozjede v sobotu 9. dubna. 

autor: | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio