Pražská botanická zahrada plánuje zbrusu nový vstup

9. září 2016

Pražská botanická zahrada plánuje výstavbu nového vstupu z Bohnic. Podle ředitele zahrady Oldřicha Vacka by se tak odlehčilo oblasti Troja u řeky. Výhodou je i dobrá dostupnost autobusem od stanice metra Kobylisy.

Botanická zahrada bude mít celkem tři vstupy. Nový vchod by se měl otevřít v severní části. Návštěvníci by se tam dostali autobusem od metra Kobylisy. V Bohnicích by bylo i možné navýšit kapacitu parkoviště poblíž vstupu.

Projekt severního vstupu je zatím v začátcích: „V současné době začínáme tento projekt kreslit. Měla by to být jednoduchá dvoupodlažní budova, která by poskytla návštěvníkům vstupní prostor, v prvním patře by měla být restaurace s výhledem na Prahu“ říká Oldřich Vacek.

Na konci minulého roku se na magistrátu začalo hovořit o případném spojení botanické a zoologické zahrady. „Mně osobně se to nelíbí. Jde o princip fungování obou zařízení, která jsou odlišná. Do zoologické zahrady chodí lidé s malými dětmi, které jsou živé a plné energie. Kdežto botanická zahrada je klidné prostředí určené k rozjímání. Je dobře, že jsou obě organizace vedle sebe a dávají návštěvníkům možnost volby, ale nejsou spojovány,“ vysvětluje ředitel Vacek.

Spustit audio