Prahu 3 čeká více než dvouměsíční uzavírka Koněvovy ulice. Dotkne se veškeré dopravy v obou směrech

22. duben 2021

V pondělí 26. 4. odstartuje další etapa rekonstrukce Koněvovy ulice. Dojde proto ke kompletní oboustranné uzavírce v úseku Rokycanova–Černínova, a to pro veškerou dopravu. Potrvá do 4. 7. 2021.

Po dobu více než dvou měsíců se bude rekonstruovat vozovka v úseku od ulice Rokycanova směrem nahoru po č. p. 41 (vjezd na placené parkoviště). Z toho důvodu dojde k obousměrné uzavírce a znemožnění vjezdu do všech objektů. V rámci této fáze rekonstrukce budou vyměněny veškeré konstrukční vrstvy ve vozovce a zároveň budou realizovány nové uliční vpusti včetně napojení na hlavní kanalizační řad.

Objízdné trasy

Plakát k obousměrné uzavírce Koněvovy ulice

Uzavírka se dotkne autobusových linek č. 133, 136, 175, 207, 908, 909 a 913. Ve směru do centra bude autobusová doprava vedena ulicemi Koněvova, Černínova, Roháčova, Rokycanova a dále po své trase. Ve směru z centra budou autobusy vedeny po objízdné trase ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského.

Ostatní doprava bude v obou směrech vedena po ulicích Jana Želivského, Olšanská a Prokopova. Pěší budou moct využít koridory, které budou vedeny po provizorním povrchu na chodnících po obou stranách.

Od 5. 7. bude následovat další etapa, která potrvá do 29. 8. 2021. Ve stejném úseku bude probíhat zpětné finální zadláždění chodníků mozaikou. Objízdné trasy se budou týkat pouze ve směru z centra.

autor: ech | zdroj: MČ Praha 3
Spustit audio