Praha patří o víkendu vínu a burčáku. Na jaké akce se můžete těšit?

14. září 2019

Víno a burčák. Tyto dva nápoje budete v sobotu potkávat po celé Praze. Na náměstí Jiřího z Poděbrad vás čeká Vinohradské vinobraní, další akce jsou v Troji a na Pražském hradě.

Po třiadvacáté se koná od pátku dvoudenní Vinohradské vinobraní, kde se degustují bílá, červená i růžová vína hlavně malých výrobců. Dále si užijete klasické cimbálovky a koncerty od kapel The Tat Tap nebo Vltavy.

Milovníci vína mohou navštívit v sobotu i trojskou botanickou zahradu. Tam se koná vinobraní svaté Kláry. Budete sledovat různé fáze výroby vína a pozorovat, jak se na víno proměňují hrozny rozlišných odrůd. A samozřejmě ochutnávat.

Další pražské vinobraní se chystá opět v Troji. Tentokrát na nádvoří Trojského zámku. Tam si užijete živou hudbu a ochutnávky českých, moravských i zahraničních vín a burčáku.

A zavítat byste měli také do Královské zahrady Pražského hradu. Organizátoři si na akci připravili repliku historického ručního lisu, na kterém budou vyrábět čerstvou hroznovou šťávu. Na své si tam přijdou i rodiny s dětmi, připravena pro ně bude naučná soutěž.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio