Praha bude opět „Ledová“. S dětmi můžete zdarma nebo za zvýhodněné vstupné do muzeí a na památky

26. leden 2020

O pololetních prázdninách začíná v hlavním městě tradiční akce Ledová Praha. Letos už je to její 20. ročník. S dětmi můžete navštívit zajímavá místa, projít se historickými částmi a něco se dozvědět. A to vše zdarma nebo za nižší vstupné.

Ledová Praha jako každý rok nabízí dětem možnost navštívit pražská muzea nebo historické památky za zvýhodněnou cenu nebo úplně zdarma. Děti se budou moct podívat třeba do Národního muzea, do Muzea Policie ČR nebo na Pražský hrad. Mají na to tři dny, od pátku 31. ledna do neděle 2. února. Letos se do akce zapojí přes 40 institucí. Organizátoři předpokládají, že přijde zhruba 15 000 lidí, stejně jako loni.

Jak získat zvýhodněné vstupné?

Pokud chcete na akci dorazit, stačí si pořídit takzvanou Ledovou kartu. Ta slouží jako vstupenka a je zdarma. „Ledovou kartu si můžou v týdnu před akcí 27. ledna vyzvednou na Senovážném náměstí 24. Tam stačí prostě přijít, říct, kolik karet je potřeba. Jediné omezení je to, že ta akce je určena pro děti, plus jejich doprovod. Nemůžou jít sami dospělí,“ říká mluvčí Pionýra, který akci pořádá, Jakub Kořínek. Kartičku potřebuje jak dítě, tak jeho doprovod. Jen je potřeba upozornit, že dospělý má na slevu nárok jen, když doprovází dítě. Kartičku je potřeba ukázat u pokladny.

Výročí 30 let

Letos je to zároveň i 30 let od obnovení samostatného Pionýra. Organizátoři proto k tomuto jubileu připravili jako novinku 30 vycházkových tras v mobilní aplikaci „Na kole i pěšky“. A jako každý rok je s Ledovou Prahou spojený i tradiční koncert Děti dětem nebo Velká ledová soutěž o ceny. Všechny informace jsou na webových stránkách www.ledovapraha.cz.

autoři: Markéta Šulejová , jp
Spustit audio