Praha 11 rozdělila na grantech zhruba milion korun

24. březen 2003

Zastupitelé Prahy 11 rozdělili na granty zhruba milion korun. Příspěvky podpořily různé sportovní a kulturní programy a také výjezdy školních dětí do zahraničí na umělecká vystoupení a jazykové stáže. Na sport zastupitelé poskytli téměř 445.000 korun. Peníze dostane osm desítek žadatelů na vybavení a provoz svých zařízení a na pořádaní jednotlivých akcí.

Celkem 25 zájemců uspělo v grantovém řízení v oblasti kultury, na kterou bylo vyčleněno asi 385.000 korun. Například Základní umělecká škola v Křejpského ulici dostane 50.000 korun na festival folklorních souborů a chodovská základní škola 25.000 korun na taneční soutěž. Sdružení Hop-klub získalo 15.000 korun na zábavnou akci ke Dni dětí.

Na výjezdy dětí do zahraničí půjde asi 180.000 korun, které zastupitelé rozdělili mezi šest žadatelů. Příspěvky získá například dům dětí a mládeže na vystoupení tanečního souboru v Bratislavě, místní umělecká škola na koncertní zájezd pěveckého tělesa do Londýna a několik základních škol na jazykové a poznávací pobyty svých žáků v zemích EU.

Spustit audio