Požár kamionu uzavřel Lochkovský tunel. Omezení potrvá do dopoledne

10. únor 2021

Lochkovský tunel na Pražském okruhu je ve směru k letišti uzavřen kvůli požáru kamionu. Nikdo se při něm nezranil. Hasiči na svém twitteru uvedli, že omezení potrvá ještě několik hodin. Kvůli zavření Lochkovského tunelu je navíc neprůjezdný také navazující Komořanský tunel ve směru k letišti.

Kamion začal hořet kolem půlnoci. „Požárem je zasažena převážně kabina kamionu a událost by měla být bez zranění,“ uvedli hasiči. Původně byl Pražský okruh v místě požáru zavřený kompletně, později se ale podařilo směr na D1 zprůjezdnit. 

Kamion musí z tunelu vytáhnout specializovaná firma. Poté návěs znovu zkontrolujeme, zda se nám podařilo uhasit všechna ohniska. Předpoklad likvidačních prací je ještě několik hodin a s tím souvisí i dopravní omezení,“ uvedli hasiči. Podle policejního webu by uzavírka mohla trvat do 12:00, jde ale spíše o orientační čas.

V Lochkovském tunelu zasahovalo několik jednotek hasičů ve směru z D1 na D5. V 5:28 hod byl požár lokalizován, uvádějí pražští hasiči na svém twitteru. Většina hasičů se již vrátila na své základny. Závěrečná kontrola termokamerou je negativní a v tunelu vznikla po zásahu kvůli nízkým teplotám ledovka, kterou odstraní silničáři.

autoři: Von , jp | zdroj: ČTK
Spustit audio