Požár haly v Uhříněvsi budou hasiči dohašovat nejspíš až do pondělního večera

26. červenec 2021

Hasiči stále dohašují ohniska požáru, který se v neděli odpoledne rozhořel v pražské Uhříněvsi. Hořela tam skladovací hala a částečně se zřítila. Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka ČTK v pondělí po 14:00 řekl, že hasiči budou na místě nejspíš do večera.

K požáru haly s drogistickým zbožím vyjížděli hasiči v neděli kolem 17:00. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Po 19:00 dostali požár pod kontrolu. Podle policie bylo nutné evakuovat desítky lidí ze sousední haly. Na místě byli také z preventivních důvodů záchranáři, ošetřit museli jednoho vyčerpaného hasiče. Kolem čtvrté hodiny ranní pak ošetřovali i dobrovolnou hasičku, která měla podle Kavky alergickou reakci na krku.

Lidem z okolí hasiči v neděli večer doporučili, aby z preventivních důvodů nevětrali. Chemici pražských hasičů ale v obytných částech nenaměřili nebezpečné koncentrace. Od pondělního rána už lidé větrat mohou.

Hasiči se u zásahu střídají, zázemí jim dělá Český červený kříž. V práci jim pomáhá i bagr, který rozhrabává místo požáru.

Příčinu požáru dál zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie. Podle Kavky se dovnitř haly dostanou až v úterý. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio