Policie zveřejnila video zachycující ničení aut v kladenské nemocnici

17. prosinec 2021

Policisté zveřejnili kamerové záznamy, které zachycují ničení aut zdravotníků v areálu kladenské nemocnice. Na záběrech je muž, který je podle policie hlavním podezřelým. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti, uvedla dnes na webu a ve vysílání Regionu policejní mluvčí Michaela Richterová.

Případ se stal 28. listopadu. Policisté přijali oznámení o poškození šesti vozidel parkujících v areálu kladenské nemocnice. Auta zdravotníků měla propíchnuté pneumatiky, uražená zrcátka a poškrábaný lak. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až roční vězení.

Policisté obdrželi kamerové záznamy a po jejich vyhodnocení se jim podařilo určit muže, který je hlavním podezřelým. "Prosíme všechny občany, kteří muže na fotografiích a videu poznávají a mohli by nám pomoct s jeho ztotožněním, aby veškeré informace k jeho osobě sdělili na bezplatné lince tísňového volání 158," uvedla Richterová.

Hejtmanka Petra Pecková (STAN) a krajský radní Pavel Pavlík (ODS) případ už dříve odsoudili, stejně jako další výpady proti zdravotníkům. Pavlík uvedl, že zatímco při loňské vlně koronaviru lidé pekli zdravotníkům cukroví a nosili jim ovoce, dnes personál nemocnic musí čelit agresivnímu chování.

Připomněl i nedávný incident v benešovské nemocnici, při němž pacient ohrožoval zdravotníky nožem a střelnou zbraní. Zdravotníkům se podařilo z ordinace utéct, muže na ambulanci zamkli a zavolali na linku 158. Policisté pak muže zadrželi. Při události nebyl nikdo zraněn. Policisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky vězení. Soud ho poslal do vazby.

zdroj: ČTK
Spustit audio