Policie už pustila všechny fanoušky zadržené před derby, bylo jich 86

13. duben 2014

Pražská policie zadržela před pátečním fotbalovým derby Sparty se Slavií celkem 86 fanoušků. Drtivá většina z nich byli slávisté, kteří se do rukou policie dostali během pochodu Prahou, všichni už jsou ale na svobodě.

Fanoušci se cestou na Letnou dopustili výtržností a dostali se i do potyček s policisty. Několik z nich bylo obviněno z útoku na úřední osobu.

„Dva ze zadržených byli ve věku mladistvých a jejich jednání se tak postupuje k řešení dle místa jejich trvalého bydliště,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí pražských policistů Hana Jeřábková.

„Obvinili jsme i tři fanoušky Sparty. Dva z trestného činu krádeže a jednoho pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže,“ dodala policejní mluvčí.

Na průvod fanoušků Slavie Prahou dohlíželo několik desítek těžkooděnců, antikonfliktní tým i policejní vrtulník. Nejvážnější incident se odehrál na Čechově mostě, kde byly desítky slávistů zadrženy po odpálení dýmovnic.

Jeden z fanoušků Sparty pak při příjezdu hráčů soupeře na stadion prohodil oknem jejich autobusu sklenici, která lehce zranila třetího brankáře Slavie Karla Hrubeše.

autoři: vok , vman
Spustit audio