Policie dopadla vraha barmanky z vinárny v Anenské ulici

18. březen 2003

Pražští kriminalisté dopadli během pěti hodin muže, který v pondělí před polednem ubodal barmanku ve vinárně Konírna v pražské Anenské ulici. Šestatřicetiletý František S. se po zadržení k vraždě šestadvacetileté ženy přiznal.

Motiv vraždy byl zištný. Svůj lup pachatel nestačil ještě utratit; v kapsách podle policie ukrýval takřka celou odcizenou částku - 6900 korun. Peníze také byly důvodem, proč žena zemřela.

Zadržený muž ve vinárně před časem pomáhal s údržbářskými pracemi. Momentálně byl bez příjmu, zato měl hodně dluhů. Věřitelé prý doprovázeli své požadavky na vrácení peněz různými výhrůžkami. František S. měl navíc také silnou vášeň pro hrací automaty. Podle policie se proto rozhodl ve vinárně, jejíž otevírací dobu i personál znal, ukrást tržbu.

Do restaurace se dostal pod záminkou mimořádné opravy. Doufal, že využije nepozornosti přítomné ženy a zmocní se tržby. Ta však nečekaně jeho úmysl odhalila. Pachatel vytáhl svůj kuchyňský nůž a barmanku zabil. Pak ukradl příruční pokladnu s penězi a utekl. Policejní rada obvinil Františka S. z vraždy, za což mu hrozí 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest. Pondělní vražda byla již sedmou letošní, která se v hlavním městě stala.

Spustit audio