Pokusil se znásilnit tři ženy. Díky šikovnosti operátora kamer byl podezřelý muž dopaden

12. srpen 2019 11:52

Policisté dopadli muže, který se měl pokusit v Praze znásilnit tři ženy. Jeho zadržení ovšem nebylo vůbec jednoduché a do velké míry k němu přispěl operátor městského kamerového systému.

Policisté začali po muži pátrat ve čtvrtek 1. srpna, kdy v Dolnojirčanské ulici na Praze 4 napadl neznámý mladík zezadu šestadvacetiletou ženu.

„Jednou rukou ji chytil kolem těla, druhou začal osahávat v intimních místech a snažil se ji strhnout na zem. Napadená se však nezalekla, začala volat o pomoc a po chvíli zápasení se jí podařilo vymanit i z pevného sevření,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Muž se dal na útěk. Přivolané hlídky policistů ho nenašly, přestože měly k dispozici poměrně přesný popis.

Šikovný operátor

O dva dny později se ale podezřelého podařilo najít. A to díky postřehu a pečlivosti operátora městského kamerového systému. Kolem půl desáté večer si všiml muže na autobusové zastávce Kačerov. Sledoval okolí a vypadal jako hledaný pachatel.

„Na místo tak bylo vysláno hned několik hlídek a začali po muži, který mezitím zmizel v prostorách metra, pátrat. Do pátrání se mimo jiných zapojili i policisté oddělení Metro, kteří hledali dotyčného prostřednictvím kamerového systému uvnitř podzemky a navigovali ostatní hlídky,“ popsal Rybanský.

Nakonec ho po hodině policisté dopadli – ve vestibulu stanice Háje. „Tam byl také následně zadržen členy speciální pořádkové jednotky a předveden na policejní služebnu k dalším úkonům,“ doplnil policejní mluvčí.

Více pokusů

Ačkoli podezřelého policisté hledali ve spojení pouze s jedním znásilněním, zjistili, že počet spáchaných trestných činů nemusí být konečný.

Policejní mluvčí totiž uvedl, že jednadvacetiletý cizinec měl spáchat ve středu 31. července na Praze 5 a 10 další dva pokusy o znásilnění.

Mladý cizinec tak byl obviněn z trestných činů znásilnění ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až deset let za mřížemi.

autor: och | zdroj: iROZHLAS.cz