Pokračují opravy tratí v metru. Provoz bude přerušen na lince A i lince C

16. listopad 2022 14:23

Na lince A začala výluka kvůli opravám trati, přerušen je provoz mezi Skalkou a Depem Hostivař. Od čtvrtka 17. listopadu se výluka rozšíří na úsek mezi Skalkou a Strašnickou. Sváteční den přinese také změny na lince C, metro nepojede mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.

Výluky začínají vždy se zahájením provozu zhruba od 4.30 a skončí v noci z neděle na pondělí, kdy již všechny vlaky vyjedou podle běžných jízdních řádů.

Jako náhradní dopravu za metro v úseku Strašnická Depo Hostivař mohou lidé použít pravidelnou tramvajovou linku 7 nebo zavedenou tramvajovou linku 37. Do stanice Skalka pojede prodloužená autobusová linka číslo 125 a pravidelná autobusová linka 175.

Mezi stanicemi Skalka – Depo Hostivař je možné v obou etapách výluky využít autobusových linek 177, 195 a tramvajových linek 7, 16 a 37 se vzájemným přestupem v zastávce Limuzská.

Změny na lince C

Mezi Pražským povstáním a Florencí bude jezdit náhradní autobusová doprava XC po trase Pražského povstání - Vyšehrad - I. P. Pavlova - Muzeum - Hlavní nádraží - Florenc.

Vzhledem k tomu, že na čtvrtek 17. listopadu jsou v centru Prahy ohlášeny demonstrace, přičemž pochod by měl být částečně veden také po magistrále a náhradní autobusová doprava XC bude během výluky jezdit převážně po ulicích 5. května, Legerova, Sokolská a Wilsonova, může během demonstrací docházet k narušování pravidelného provozu nejen náhradní dopravy XC, ale obecně povrchové MHD v dané oblasti.

zdroje: ČTK , Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio